Artiest Xerxes is niet te stoppen

Voor artiesten is het ook een minder feestelijke tijd. De feestpartijtjes, de festivals en alle andere optredens zijn voorlopig gecancelled. Maar wat doen zij op dit moment om toch bezig te zijn met hun muziekcarrière? Khashayar Xerxes Naseri (26), beter bekend bij zijn artiestennaam ‘Xerxes’, blijft zich ondanks alles op de muziek storten. 

De carrière van Xerxes begon in 2014 toen hij werd uitgeroepen tot nieuw Funx Talent bij het radiostation Funx. Hij had net zijn single ‘Jij bent van mij’ uitgebracht, wat meteen goed werd opgepikt. Zo volgde er nog een aantal singles van Xerxes en was hij ook te zien bij Beste Zangers en The voice of Holland. 

Tijd voor muziek

Aangezien Xerxes flink aan het bouwen is aan zijn carrière houdt zelfs deze crisis hem niet tegen om door te ontwikkelen in de muziek. “Ik heb nu juist veel tijd om muziek te maken, dus wat dat betreft gaat het erg goed.” Regelmatig publiceert Xerxes covers op zijn Youtube kanaal, maar dat is normaal niet zijn grootste bezigheid. “Mijn voornaamste inkomen blijft toch wel de optredens en dat is helaas nu allemaal weggevallen. Dat is wel echt een domper voor mij als artiest.” De focus ligt nu op nieuwe muziek maken voor de toekomst. 

Naast het werken aan zijn muziekcarrière is hij momenteel ook bezig met het afronden van zijn masteropleiding Internetrecht. Dit heeft alles te maken met auteursrechten en privacy bijvoorbeeld. Xerxes is deze studie ooit begonnen naar aanleiding van zijn werk in de muziekwereld. 

Hieronder zie je een filmpje van Xerxes zijn deelname aan Beste Zangers en een filmpje van een cover op zijn Youtube kanaal. De tekst loopt door onder de video‘s.

Xerxes bij Beste Zangers
Cover ‘Als het avond is/ Sweet but Psycho’ 

Gemis

“Ik mis dan ook vooral de optredens en het blij maken van het publiek. Naast mijn werk mis ik zelf ook het uitgaan en het sporten natuurlijk. Echte voordelen kan ik helaas niet opnoemen. Behalve dat het nu lekker rustig is op de weg en er niet zoveel files zijn.” 

Volgens Xerxes is de onzekerheid waar hij en zijn collega’s uit het vak mee zitten ook moeilijk. “Ik merk dat er veel onzekerheid speelt bij veel artiesten. De vraag wanneer we weer kunnen optreden bijvoorbeeld. Zulke dingen houden ons bezig.” 

Inspiratie

Toch verandert de visie op de toekomst van Xerxes voor hem zelf niet veel. “Ik heb gemerkt dat nu ik meer tijd heb en ook meer tijd vrij maak. Hierdoor kan ik nu op een sneller tempo muziek maken. Positief voor de toekomst dus.” Je zou zeggen dat je minder inspiratie opdoet als je vaker thuis zit, maar dat geldt niet voor Xerxes. Hij schrijft namelijk zelf ook nog muziek. “Op de een of andere manier heb ik wel meer inspiratie op dit moment om muziek te maken. Wellicht komt het ook door het feit dat ik meer tijd heb en daardoor meer ruimte maak voor het krijgen van inspiratie.”

Lees ook: Ook de mensen achter de evenementen balen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.