Nieuwsfront

“Ik stond hier om zeven uur ‘s morgens en ik heb drie klanten gehad”

De Nijmeegse markt is op maandag gewoon geopend maar het is toch anders dan anders. Dat heeft alles te maken met de maatregelen voor het coronavirus.  Op de Grote Markt en op Kelfkensbos staan er aanzienlijk minder marktkraampjes en waarschuwen posters voor de het houden van anderhalve meter afstand. 

Marktvrouw Griffioen verkoopt stukken stof en kleding en merkt dat veel mensen besluiten thuis te blijven. “Ik stond om zeven uur ‘s morgens klaar en ik heb drie klanten gehad. Veel mensen weten ook niet dat er markt is”. Griffioen denkt dat als de winkels open waren geweest dat de markt ook drukker bezocht zou worden.  

Ook de groenteboer merkt dat het niet de normale maandagse markt is. “Ik heb zelf ook mensen in mijn omgeving die corona hebben en of hebben gehad. Je bent alerter maar je neemt toch een bepaald risico door hier te staan.” “Je kunt ook niet meer ontspannen boodschappen doen in de winkels, om die reden wordt onze markt nu meer bezocht.”

Zie hieronder de fotoreportage die gemaakt is van de Nijmeegse markt. 

Ondanks dat de markt minder mensen trekt dan normaal gesproken, bezoekt zowel jong als oud nog altijd de visboer en de groente- en fruitkraampjes. De visboer krijgt nog gewoon zijn bestellingen binnen voor de lekkerbekjes en de groenteboer verkoopt zijn Hollandse aardbeien in de reclame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *