Nieuwsfront

Ook travel influencers zitten thuis

Wat moet je nu, als reizen je werk is? Lisa Kolster (24) is influencer, YouTuber én reist de wereld rond als werk. Maar dat gaat nu even niet. De vierentwintigjarige zit sinds maart weer bij haar ouders. “Alles wat op de planning stond, is geannuleerd.”

“Mijn zelf georganiseerde groepsreis naar Zuid-Afrika gaat niet door. Mijn samenwerking met Redbull, een reis door Europa zonder geld maar met Redbull blikjes, is verplaatst naar volgend jaar. Ook zijn drie persreizen geannuleerd. Eéntje is naar september verplaatst, maar ik durf niks te hopen. Ik ga ervan uit dat alles naar volgend jaar gaat”, vertelt Lisa. 

Terug naar huis

Voordat het coronavirus de wereld overnam, was Lisa al een half jaar door Azië aan het reizen. Ze besloot vanuit India naar Bali te gaan, om daar een tijdje te zitten. “Daar merkte ik echt helemaal niks van het virus. Pas toen het virus in Nederland was, werd het serieus. Toen heb ik besloten om terug naar Nederland te gaan, want ik wilde niet op Bali vastzitten als daar corona uitbreekt.” Eenmaal terug in Nederland ging Lisa weer naar haar ouders in het Noord-Hollandse Den Helder. Door het vele reizen en doordat ze het afgelopen half jaar in Azië heeft gezeten, heeft ze geen eigen huis. 

Tekst loopt door onder de foto’s.

Alle foto’s zijn privébezit van Lisa Kolster.

Winactie 

De liefde en passie die Lisa voor reizen heeft, begon toen ze in het tweede jaar van haar filmopleiding op het MediaCollege in Amsterdam zat. Op Facebook zag ze een winactie van FOX verre reizen genaamd ‘film jezelf naar Zuid-Afrika’. Ze deed mee en na verschillende rondes won ze de winactie. Ze vertrok voor twee weken naar Zuid-Afrika en filmde haar avontuur. Ze deelde haar video’s met de rest van de wereld via YouTube. “Filmen én reizen tegelijk. Ik vond het geweldig.”

Zomer in Nederland

Financieel gezien is het thuiszitten geen enorme klap voor Lisa. Vanuit Nederland kan ze nog dingen voor Instagram doen, zoals samenwerkingen met bedrijven. Daarnaast is ze ook video- en fotograaf freelancer, ze heeft haar eigen bedrijf genaamd CapturedByLisa. Dat werk gaat wel gewoon door, op afstand. Wat betreft reizen baalt ze dat alles is geannuleerd, maar ze ziet wel kansen voor de zomer. “De komende tijd vind ik het wel heel erg leuk om me op Nederland te focussen. Zo ga ik dit weekend naar een camping met tipi tenten. Normaal zou ik dat minder snel doen, maar eigenlijk is het nu ook prachtig weer in Nederland en ook hier kan je hartstikke genieten. Ik vind het leuk om zo Nederland wat meer in beeld te brengen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *