Recept voor de allerlekkerste carrot cake cupcakes!

Voor de laatste aflevering van Floor in de Keuken maak ik een recept voor carrot cake cupcakes met een mouth watering roomkaastopping. De combinatie van de kruidige cake met de zoete en zachte roomkaasvulling maakt het echt een showstopper. Dus ik zou zeggen, waar wacht je nog op!

Ingrediënten voor carrot cake cupcake
300 gram bloem
1 volle theelepel kaneelpoeder
1/2 theetlepel nootmuskaatpoeder
1 theetlepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
150 gram pecannoten of walnoten

4 grote eieren
325 gram kristalsuiker
300 ml zonnebloemolie
350 gram geraspte wortelen

Ingredienten voor roomkaastopping
75 gram roomboter, op kamertemperatuur
120 gram roomkaas
420 gram poedersuiker, gezeefd

Let op! Deze hoeveelheid roomkaasvulling is niet genoeg voor alle cupcakes omdat je veel overhoudt bij een dubbele hoeveelheid. Daarom kies ik voor een kleinere hoeveelheid omdat ze naturel ook harstikke lekker zijn.)

De bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Als voorbereiding is het handig om de noten alvorens te vermalen, de wortels te raspen en de cupcakeplaat te bekleden met cupcakepapiertjes.

Meng in een kom de bloem, noten, specerijen, bakpoeder, baking soda, zout en mix dit met een garde. Zet dit vervolgens aan de kant.Breek in een andere kom, 4 eieren open en mix dat samen met de suiker het tot een luchtig en crèmewit mengsel.Terwijl je aan het mixen bent, giet je de zonnebloemolie gelijdelijk bij het luchtige ei-suikermengsel. Als de zonnenbloemolie is opgenomen, mag de geraspte wortels erbij. Roer dit even met een spatel door, want dat gaat makkelijker dan met de mixer. Bovendien sla je zo ook niet alle lucht uit het beslag die je zojuist gecreëerd hebt.Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten. Dus het bloemmengsel mag nu bij het wortelbeslag. Roer het goed door zodat er geen brokken bloem in het beslag zitten. Vul vervolgens de cupcakevormpjes met het carrotcake beslag. Ik nam hier een ijsknijper voor maar je kunt ook het met twee lepels doen.Bak de cupcakes voor 20 à 24 minuten op 180 graden Celsius, goudbruin en gaar.Nu gaan we door met het maken van de roomkaastopping! In een ruime kom mix je roomkaas en de boter samen luchtig. Hierna mag het eerste deel van de gezeefde poedersuiker erbij. Als de poedersuiker goed is opgenomen mag het tweede deel erbij en geef je, nadat de poedersuiker is opgenomen, het nog een laatste flinke swing en dan is je topping klaar.Als de cupcakes goudbruin en gaar uit de oven zijn gekomen en ze compleet zijn afgekoeld, gaan we door naar de laatste stap: het decoreren van de cupcakes! Vul een spuitzak met de roomkaastopping en decoreer de carrot cake cupcakes met een gekartelde spuitmond.Geniet van deze heerlijke carrot cake cupcakes en laat vooral weten of je het recept hebt uitgeprobeerd en wat je er van vond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.