Nieuwsfront

De eerste dagen van het terras zitten er weer op

Afgelopen maandag 1 juni mochten de terrassen om stipt 12:00 uur weer open. Een feestje voor de echte terras fans én al helemaal voor de horecaondernemers die stonden te popelen. Café Brandpunt in Tilburg kijkt tevreden terug op de eerste paar dagen dat hun terras weer is geopend. 

Sinds 15 maart moesten alle horecagelegenheden hun deuren sluiten. Met aanpassingen hier en daar, waarbij er rekening wordt gehouden met de anderhalve meter, mogen horecaondernemingen nu weer open gaan voor bezoek. 

Eerste dag

Sommigen konden niet wachten om weer een terrasje te pakken en weer te proosten met hun vrienden (op afstand). Bij Café Brandpunt stonden er dan ook enkele gasten voor 12:00 uur te wachten totdat het terras open zou gaan. “Het was mooi om te zien dat sommige mensen niet konden wachten om hier weer te komen. Er hing de hele dag een fantastische en gemoedelijke sfeer. Het was lekker druk, maar gelukkig niet té druk”, vertelt horecaondernemer Melvin van Café Brandpunt. Ze hebben het terras zo ingericht met stoelen en tafels dat alles op anderhalve meter van elkaar staat. Op deze manier kan iedereen verantwoord genieten. 

Er wordt nu ook meer personeel ingezet dan normaal, aangezien ze meer tijd nodig hebben voor extra hygiëne en de gezondheidscheck als je op het terras wilt komen zitten. 

Reserveren

Één van de nieuwe regels bij de horecagelegenheden is dat je van te voren verplicht moet reserveren als je binnen wilt zitten. Op sommige terrassen geldt dat ook voor het buitenterras. Bij Café Brandpunt is het voor buiten niet nodig om te reserveren. “Aangezien mensen nu weten dat het reserveren verplicht is, gaat het eigenlijk heel goed. Mensen begrijpen dat ze van te voren moeten reserveren als ze binnen willen zitten. Toch krijgen we nog wel vragen of reserveren op het terras ook nodig is.” 

Belangrijk

Het Café heeft niet stilgezeten en heeft in de weken dat zij gesloten waren Brandpunt van top tot teen van een lik verf voorzien. Daarnaast waren ze vooral bezig met plannen voor de heropening.

De medewerkers van  Café Brandpunt zijn vooral blij dat ze weer kunnen doen waar ze het meeste plezier uithalen: de gasten weer bedienen en het iedereen weer naar zijn of haar zin kan maken. Dat is voor hen het belangrijkste.

Lees ook: Wat is er allemaal gebeurd in 2020?

One thought on “De eerste dagen van het terras zitten er weer op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *