Wie zijn wij?

Nieuwsfront is een platform dat in leven wordt gehouden door vijf journalisten in opleiding. Wij vertellen kort over onszelf en ons doel in het vak.

Hoofdredacteur – Danique Koenders

Deze jonge journalist komt uit het altijd mooie Eindhoven! Ook wel bekend als Eindhoven de gekste. Jij hebt een verhaal en ik heb een verhaal. Samen met jullie maak ik deze verhalen tot één. Om de week publiceer ik ook een column over hoe ik de dingen zie. Daarnaast vind ik het belangrijk om verhalen te maken waarin ik een nieuwsfeit een gezicht kan geven, want achter elke term schuilt een menselijk aspect. Elke maand verschijnen er ook een aantal lijstjes met tips voor jou! Ik hou je op de hoogte van de must see’s op netflix tot de leukste activiteiten in deze tijd.

Verslaggever – Rinse Bulkmans

Hoi, ik ben een sportjournalist uit Breda! Ik ben na Sjoerd Mossou (AD), Herman van der Zandt (NOS) en Helene Hendriks (FOX Sports) de volgende sportjournalist die door wil breken in de sportjournalistiek. Op dit moment schrijf ik artikelen over sporters die een creatieve oplossing hebben gevonden om de coronacrisis door te komen. Het doel is om de doelgroep te laten zien dat er genoeg mogelijkheden zijn om vanuit huis te kunnen sporten. Later zou ik graag ook nog een boek schrijven met de titel: ‘Hoe help je een voetbalclub om zeep voor dummies’. Dit heeft betrekking op de voetbalclub waar ik het dichtst bij sta, NAC Breda dus. Maar goed, eerst nog lekker even sportartikelen schrijven voor Nieuwsfront. 

Eindredacteur – Vera Noteboom

Hoi, deze journalist in opleiding is geboren in het Zuid-Hollandse Zwijndrecht, maar haalt alles uit het leven op haar studentenkamer van 10 vierkante meter in Tilburg! Het liefst schrijf ik over de dingen die mijzelf aangaan, waar ik zelf dichtbij zit. Bijvoorbeeld de studentencultuur. Maar ik ben over het algemeen geïnteresseerd in van alles en nog wat. Om de week verschijnt er dan ook een column van mij over wat door mijn hoofd ging de afgelopen week. Daarnaast ben ik een fan van de Nederlandse taal, dus heb ik binnen deze redactie ook de rol van eindredacteur. 

Vormgever – Tugce Daglayan

Hoi! Ik ben een journalist die geboren is in de mooiste stad van Nederland; ik ben een Rotterdammert. 
Het is tijd voor wat meer kleur in de journalistiek. Mijn doel in dit vak is zorgen voor meer diversiteit en minder stereotypering. Ik schrijf geen verhalen waarin alles goed in het ‘kader’ past, maar breng het échte verhaal. Ik schrijf over van alles, maar het liefst over maatschappelijke kwesties. Daarnaast ligt mijn passie bij het visueel maken van informatie en data. Dat maakt van mij de vormgever van Nieuwsfront.

Verslaggever – Floor van Lent

Hey! Mijn naam is Floor van Lent en ik ben journalist voor Nieuwsfront. Hoe gaaf is dat! Daarnaast woon, leef en werk ik in Nijmegen. De place-to-be als je het mij vraagt. Als een eigenwijze, vrolijke en hardwerkende journalist wil ik alles weten. Wat ik zo mooi vind aan de journalistiek, is dat de mensen het verhaal vertellen, niet de journalist. Zij hebben een verhaal wat verteld moet worden en als journalist is het mijn taak om het met de wereld te delen. “The courage in journalism is sticking up for the unpopular, not the popular.”


De foto’s zijn gemaakt met behulp van de applicatie Photo lab.