Nieuwsfront

Afkicken voor sportschoolliefhebbers

Dat de sportscholen voorlopig nog steeds niet open mogen, sloeg bij veel sportfanaten in als een bom. Het lijkt er nu op dat ze zeker tot september moeten wachten. De 24-jarige Stefan Huizer kan in ieder geval niet wachten tot het zover is. “Ik lig met een tent voor de deur als de sportschool weer opengaat!”

Wel vijf of zes keer per week is Stefan normaal gesproken in de sportschool te vinden. Elke keer minimaal één uur krachttraining en 15 tot 25 minuten cardio. Nu hij thuis zit, is dat niet helemaal meer mogelijk. Toch probeert hij er het beste van te maken. “Ik loop veel en ik train buiten in parkjes. Optrekken, push-ups, alles wat mogelijk is. Thuis train ik met gewichten”, vertelt Stefan. “Ook heb ik mijn dieet aangepast op de lagere hoeveelheid training en lagere intensiviteit van de trainingen.”

Effectief

Het thuis sporten is voor Stefan niet even effectief als de sportschool. “Ik merk dat mijn kracht afneemt en ik ben ook een beetje spiermassa kwijt. Door meer eiwitten en minder koolhydraten te eten probeer ik mijn spiermassa te behouden. Doordat ik nu wel meer loop, ben ik wat vetpercentage kwijtgeraakt. Dat is dan weer positief.”

De sportschool is een gemis voor Stefan. Het is voor hem niet alleen om te trainen maar ook om een momentje voor zichzelf te hebben. Ook de apparatuur van de sportschool mist Stefan. “Ik heb thuis niet de mogelijkheid om 130 kilo aan een stang te hangen om te bankdrukken. Dat heb ik echt nodig om spiermassa aan te maken.” 

Begrip

Volgens Stefan biedt zijn sportschool geen digitale trainingen aan. “Mijn incasso is wel tijdelijk bevroren, dus hoef ik voorlopig niet te betalen. Ik ben tevreden over hoe de sportschool met de situatie omgaat.” Stefan vindt het wel begrijpelijk dat hij voorlopig nog niet terug kan. “Het is wat het is. Hoe sneller dit voorbij is, hoe eerder we weer terug naar normaal kunnen.”

Lees ook: Sporten vanuit huis, heel relaxt!

One thought on “Afkicken voor sportschoolliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *